menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice

Noże kuchenne z kolekcji Kyoto marki Zassenhaus powstały w hołdzie dla japońskiej idei kodawari. Jest to sztuka dążenia do perfekcji poprzez wytrwałość w pasji i zwracaniu uwagi na najmniejsze szczegóły. Noże wytwarzane są ręcznie: kute, hartowane, szlifowane i ostrzone przez ekspertów. Powstałe w ten sposób narzędzia kuchenne sprawdzą się w rękach zarówno profesjonalistów, jak i domowych kucharzy.

Klingi noży wykonane są z japońskiej stali ostrzowej i osadzone w rączkach z drewna wenge. Drewno to jest nie tylko wytrzymałe, ale cechuje się także głębokim ciemnobrązowym kolorem, który doskonale podkreśla młotkowane ostrza. Dzięki temu noże prezentują się bardzo estetycznie, a pakowanie w drewniane pudełka czyni z nich doskonały pomysł na elegancki prezent.

W kolekcji dostępne są cztery rodzaje ostrzy. Noże Santoku, kucharza i Kiritsuke to uniwersalne narzędzia do krojenia wszelkiego rodzaju składników. Nóż Nakiri natomiast służy do szatkowania warzyw z użyciem płynnego, jednostajnego ruchu. Każdy z noży będzie praktycznym dodatkiem do kuchni niejednego miłośnika gotowania.

powiązane kategorie

Zassenhaus - Kyoto - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm
nowość

Zassenhaus - Kyoto - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm

319,90 zł

szybka wysyłka
Zassenhaus - Kyoto - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 20 cm
nowość

Zassenhaus - Kyoto - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 20 cm

319,90 zł

szybka wysyłka
Zassenhaus - Kyoto - nóż Nakiri - długość ostrza: 18 cm
nowość

Zassenhaus - Kyoto - nóż Nakiri

długość ostrza: 18 cm

319,90 zł

szybka wysyłka
Zassenhaus - Kyoto - nóż Kiritsuke - długość ostrza: 23 cm
nowość

Zassenhaus - Kyoto - nóż Kiritsuke

długość ostrza: 23 cm

359,90 zł

szybka wysyłka

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc