menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice

Do produkcji noży Takumi wykorzystywane są najnowsze technologie opracowane przez markę Zwilling. Noże robione ręcznie w japońskim mieście Seki cechują się nie tylko niezwykle wysoką twardością 63 HRC, ale także wyjątkową ostrością i elegancką estetyką.

Klingi noży powstały z połączenia dwóch metali. Rdzeń z FC63, czyli węglika spiekanego o drobnej ziarnistości, pozwala na bardzo wąskie zeszlifowanie krawędzi tnącej i uzyskanie ostrości skalpela. Rdzeń pokrywany jest opracowaną przez Zwilling stalą premium – nakładane jest aż sto warstw, co nadaje ostrzu zabezpieczającą przed pokruszeniem sprężystość.

Kojarząca się ze stalą damasceńską wielowarstwowa stal oraz rękojeści z ciemnego laminatu Micarta nadają nożom elegancki wygląd. Dzięki temu ich ekskluzywność dostrzegalna jest na pierwszy rzut oka. Noże Takumi pozostaną ostre przez długi czas zadowalając efektami krojenia nawet najbardziej wymagających szefów kuchni.

powiązane kategorie

Zwilling - Takumi - nóż do warzyw i owoców - długość ostrza: 10 cm

Zwilling - Takumi - nóż do warzyw i owoców

długość ostrza: 10 cm

1299,00 zł

Zwilling - Takumi - nóż do wędlin - długość ostrza: 23 cm

Zwilling - Takumi - nóż do wędlin

długość ostrza: 23 cm

1649,00 zł

Zwilling - Takumi - mały nóż szefa kuchni - długość ostrza: 14 cm

Zwilling - Takumi - mały nóż szefa kuchni

długość ostrza: 14 cm

1349,00 zł

Zwilling - Takumi - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 20 cm

Zwilling - Takumi - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 20 cm

1649,00 zł

Zwilling - Takumi - nóż do pieczywa - długość ostrza: 23 cm

Zwilling - Takumi - nóż do pieczywa

długość ostrza: 23 cm

1649,00 zł

Zwilling - Takumi - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm

Zwilling - Takumi - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm

1649,00 zł

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc