Dwustronnie ostrzone klingi noży wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej są niezwykle twarde (57-58 HRC), a pokrycie stalą tytanową chroni je przed korozją, kwasami i zarysowaniem. Bezzapachowy, niewpływający na żywność tytan jest dobrym wyborem dla alergików.
Noże występują z ostrzami w dwóch kolorach – standardowe, metaliczne klingi zadowolą tradycjonalistów, a te o niebieskim połysku spodobają się miłośnikom fantazyjnych designów. Wykonane z polipropylenu rękojeści noży wygodnie leżą w dłoni, a doskonałe wyważenie zapobiega męczeniu się ręki podczas krojenia. Rękojeści są bardzo wytrzymałe – odporne na temperaturę nawet 90°C.
Szeroki wybór noży pozwoli zaopatrzyć się w narzędzia na większość kuchennych okoliczności. Małe noże posłużą do prostych prac, takich jak obieranie warzyw i owoców i przygotowywanie garnirunku, a długie klingi o specjalnych kształtach umożliwią krojenie, szatkowanie i porcjowanie wszelkich składników.