Rodzaj herbaty zależy od poziomu przetworzenia zebranych liści i pąków. Zielona herbata, fermentująca bardzo krótko, ma intensywny aromat – dlatego powinna być pita z naczynia o szerokim otworze wspomagającym jego uwalnianie. Jest szczególnie zalecana osobom na diecie, gdyż udowodniono, że wzmaga ona spalanie tłuszczu nawet o 17%!
Czarna herbata powstaje po dłuższym, bardziej intensywnym procesie. Co ciekawe, została ona odkryta kiedy chińska armia rozbiła obóz nieopodal fabryki, co opóźniło produkcję i wydłużyło czas fermentacji. Wytrzymuje ona dłużej w transporcie, co przyczyniło się do jej spopularyzowania poza Azją. Dlatego kształt czarki jest prosty, bardziej dopasowany do europejskich kubków.
Biała herbata powstaje z młodych liści suszonych na słońcu, co powoduje, że nie uwalnia ona aromatu tak intensywnie jak inne napary. Do jej picia najbardziej nadaje się okrągła czarka o węższym otworze, która zatrzyma smak w napoju.
Raczenie się herbatą ze specjalnie dostosowanej czarki lub z szerokiej filiżanki wspomagającej stygnięcie będzie czystą przyjemnością zarówno w samotności, jak i podczas podwieczorku. Naczynia z kolekcji Tea Passion mają niezwykle prostą formę i śnieżnobiały kolor, które nie będą odwracać uwagi od tego, co najważniejsze – tradycyjnego napoju i tych, którzy się nim cieszą.
pojemność: 0,24 l
99,00 zł