Wśród nowości coś dla siebie znajdą wielbiciele włoskiej kuchni – uniwersalne łyżki do makaronu Paysan posłużą do odcedzania nie tylko długich nitek spaghetti czy tagliatelle, ale także małych makaronów takich jak penne i farfalle. Podany makaron zostanie obsypany parmezanem startym na tarce z tej samej kolekcji.
Foremki do lodu umożliwią przygotowanie lodowych pałeczek, które mogą zostać włożone do butelki, pozwalając na cieszenie się chłodnym napojem w drodze i na pikniku. Ci, którzy wolą jednak gorące napoje, zaparzą herbatę z pomocą małej sowy czekającej na krawędzi kubka.
Podążając za nowymi trendami producent MSC wprowadza także specjalną butelkę umożliwiającą tworzenie modnych, „rysowanych”, naleśników, a kubek na przekąski umożliwi wygodne podanie tzw. finger food – smakołyków jedzonych rękami. Choć, oczywiście, jedzenie rękami to nic nowego, w obecnej formie finger food spopularyzowane zostały przez bary z amerykańskich czasów prohibicji, które nie miały wystarczająco dużo miejsca, aby klienci mogli jeść przy stolikach. Dzięki temu dziś każdy może raczyć się ulubioną przekąską w dowolnej sytuacji.