menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice

Przedstawiamy najwyższą jakość japońskich noży – ostrza z nowoczesnych odmian stali kute ręcznie przez kowala szczycącego się ponad 50 latami doświadczenia. Twarde i ostre klingi ozdobione są rękojeściami z nietypowych materiałów takich jak bycza kość czy drewno żelazne. Profesjonalne noże stworzone przez Mistrza Takeshi Saji to kunszt w czystej postaci.

Noże dostępne są w dwóch rodzajach stali produkowanej niemalże ekskluzywnie w Japonii. Stal VG-10 to wysokowęglowy stop o twardości około 61 HRC w skali Rockwella, nazywany często złotym standardem japońskiej stali. Natomiast stal R-2 o twardości 62-63 HRC wykonana jest w nowoczesnej technologii proszkowej, w której metalowy pył poddawany jest wysokiemu ciśnieniu – to eliminuje potrzebę przetapiania, podczas którego do stopu mogą dostać się nieporządane mikro-elementy.

Mistrz Saji wykorzystuje wynalezione przez siebie techniki do wykuwania noży szefa kuchni, Santoku oraz mniejszych – uniwersalnych. Pomogą one przy wszystkich zadaniach kuchennych, od siekania ziół i szatkowania warzyw, przez filetowanie ryb i plastrowanie drobiu, aż po oddzielanie mięsa od kości.

Ozdobione pięknymi rękojeściami ostrza o wzorze charakterystycznym dla wielowarstwowych stali stanowią małe dzieła sztuki. Będą stanowić funkcjonalne i przyciągające wzrok narzędzie w zarówno w rękach profesjonalisty jak i w domowej kuchni.

powiązane kategorie

Takeshi Saji - WBB - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 21 cm; stal R-2

Takeshi Saji - WBB - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 21 cm; stal R-2

3299,00 zł

Takeshi Saji - WBB - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal R-2

Takeshi Saji - WBB - nóż uniwersalny

długość ostrza: 15 cm; stal R-2

2599,00 zł

Takeshi Saji - WBB - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm; stal R-2

Takeshi Saji - WBB - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm; stal R-2

2799,00 zł

Takeshi Saji - EBH - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 21 cm; stal VG-10
już niedostępne

Takeshi Saji - EBH - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 21 cm; stal VG-10

2699,00 zł

Takeshi Saji - IW - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 21 cm; stal VG-10

Takeshi Saji - IW - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 21 cm; stal VG-10

2149,00 zł

Takeshi Saji - YBB - nóż szefa kuchni - długość ostrza: 21 cm; stal VG-10

Takeshi Saji - YBB - nóż szefa kuchni

długość ostrza: 21 cm; stal VG-10

1989,00 zł

Takeshi Saji - EBH - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal VG-10
już niedostępne

Takeshi Saji - EBH - nóż uniwersalny

długość ostrza: 15 cm; stal VG-10

2039,00 zł

Takeshi Saji - IW - nóż uniwersalny - długość ostrza: 15 cm; stal VG-10

Takeshi Saji - IW - nóż uniwersalny

długość ostrza: 15 cm; stal VG-10

1599,00 zł

Takeshi Saji - EBH - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm; stal VG-10
już niedostępne

Takeshi Saji - EBH - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm; stal VG-10

2299,00 zł

Takeshi Saji - IW - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm; stal VG-10

Takeshi Saji - IW - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm; stal VG-10

1989,00 zł

Takeshi Saji - YBB - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm; stal VG-10
chwilowo niedostępne

Takeshi Saji - YBB - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm; stal VG-10

1989,00 zł

pokaż szczegóły

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc