Nowości marki Stelton zachęcają, by usiąść razem przy stole i zrelaksować się przy filiżance kawy lub herbaty. Kolekcja Emma jest esencją skandynawskiego stylu – łączy prostotę i oryginalność, funkcjonalność i wysoką jakość wykonania, zaś nieco egzotyczna linia Theo nawiązuje do dalekowschodniej tradycji picia herbaty.
Chcesz, by gorący napój towarzyszył Ci w podróży lub w pracy? Stelton proponuje kubki termiczne i kultowe już termosy Classic w nowych wersjach kolorystycznych.
RIG-TIG dedykuje swoje produkty wszystkim tym, którzy nie uznają kompromisów między funkcjonalnością a dobrym designem. Produkty duńskiej marki łączą w sobie obie te zalety, ponadto są wykonane z troską o środowisko. Nic więc dziwnego, że cieszą się powodzeniem wśród klientów i uznaniem specjalistów – firma jest laureatem prestiżowych nagród m.in. Design PLUS i Red Dot Design Award.
Dla koneserów wina nie jest tajemnicą, że mianem Grand Cru określa się najlepsze francuskie winnice i pochodzące z nich trunki – jest to synonim najwyższej jakości. Choć kolekcja Grand Cru marki Rosendahl obejmuje nie tylko kieliszki i akcesoria do wina, ale przede wszystkim zastawę stołową, wysoka jakość, jaką się wyróżnia, w pełni uzasadnia użycie tej nazwy.
Reisenthel prezentuje nowy wzór hopi. Jego nazwa pochodzi od plemienia Indian Hopi, zamieszkującego tereny Arizony, Kolorado i Nowego Meksyku. Oryginalny, nieco egzotyczny deseń przyciąga wzrok, zaś solidne wykonanie sprawia, że torby i koszyki Reisenthel doskonale sprawdzą się na zakupach i w podróży, a parasol i poncho okażą się niezastąpione, gdy indiański taniec deszczu odniesie skutek.
W nowej ofercie także kolorowe torby wykonane techniką patchwork, polegającą na łączeniu ze sobą różnobarwnych skrawków materiałów, oraz uzupełnienie znanych już wersji kolorystycznych o nowe produkty.
Każdy, kto kiedykolwiek piekł świąteczne ciasteczka, wie, ile radości mogą przynieść – najpierw z przygotowania, później z podziwiania efektów, a wreszcie z jedzenia. Foremki Cuisipro w świątecznych kształtach uczynią tę część bożonarodzeniowych przygotowań jeszcze prostszą i przyjemniejszą. Wykonane z trwałego plastiku, pozwalają wycisnąć na cieście ozdobne wzory, które można później udekorować kolorowym lukrem.
XXI wiek zalewa nas morzem obrazów, dźwięków, doznań. Na ulicach setki billboardów każą na siebie patrzeć, szum samochodów zagłusza myśli, z radia płynie nieprzerwany strumień mało optymistycznych informacji. Wracając do domu, marzymy o ciszy i spokoju.
W odpowiedzi na potrzeby współczesnego człowieka designerzy duńskiej marki Menu oferują przedmioty wyposażenia wnętrz, których wspólnym mianownikiem jest minimalizm. Unikając nadmiaru, wydobywają z nich prawdziwe, kojące piękno. Proste, ale pomysłowe formy, naturalne materiały i wysoka funkcjonalność sprawiają, że produkty marki Menu cieszą się popularnością nie tylko w krajach nordyckich.
Historia marki Vacu Vin sięga 30 lat wstecz, kiedy to Bernd Schneider, spróbowawszy zwietrzałego wina, postanowił przeciwdziałać marnowaniu szlachetnego trunku. Wraz ze swym bratem inżynierem stworzył próżniowy korek, blokujący dostęp powietrza do butelki. Przez 3 dekady obecności na rynku firma Vacu Vin znacznie poszerzyła swój asortyment o akcesoria do wina i drinków, przydatne w kuchni narzędzia 2 w 1 czy naczynia do serwowania.
Kolekcja Sustain Papillon marki Aladdin to kubki wykonane z ekologicznego tworzywa eCycle, które w 75% powstało z przetworzonych odpadów poprodukcyjnych, a w 25% z odpadów postkonsumenckich. Kubki będą dobrze służyć swoim użytkownikom, a gdy już się zużyją, ulegną całkowitemu rozkładowi. Wybierając świadomie produkty wykonane z materiałów przyjaznych dla środowiska, przyczyniamy się do ratowania naszej – coraz mniej Zielonej – Planety.
Firma Cilio, chociaż funkcjonuje na rynku dopiero 21 lat, zdążyła już sobie wyrobić opinię solidnej marki i przyzwyczaić klientów do wysokiej jakości proponowanych przez siebie produktów. Wśród nowych propozycji Cilio znajdziemy szeroki wachlarz akcesoriów do wina – na uwagę zasługują zwłaszcza termometry, które precyzyjnie zmierzą temperaturę trunku, a nie tylko butelki, w której się znajduje.