Niewielki nóż kuchenny przeznaczony jest do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Cienkie ostrze tnie gładko, tuż pod skórką, nie klinuje się w twardych warzywach, takich jak marchewka, co chroni przed stratami produktu. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców i warzyw skaz, gniazd nasiennych czy szypułek.
Ostrza noży Nagomi Maru wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, hartowanej w ciekłym azocie w temperaturze -170°C. Wpływa to pozytywnie na elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa jego odporność na korozję.
Ergonomiczne rękojeści z drewna pakka wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Pewnie leżą w dłoni, zapewniając pełną kontrolę nad narzędziem, co przekłada się na komfort użytkowania.
numer katalogowy | Nagomi NM09PA |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 9 cm |
materiał | wysokowęglowa stal nierdzewna 440 drewno pakka |