menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Nagomi - Kuro - nóż do wędlin - długość ostrza: 25 cmNagomi - Kuro - nóż do wędlin
Nagomi - Kuro - nóż do wędlin - długość ostrza: 25 cm

Nóż o długiej, wąskiej klindze ułatwi precyzyjne krojenie pieczeni wołowej, jagnięciny czy wędlin na równe porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Lekko elastyczne ostrze dobrze się sprawdzi się również podczas porcjowania filetów z łososia oraz innych ryb.

czytaj dalej

929,00 zł
produkt jest czasowo niedostępny

Wykonany ze stali damasceńskiej nóż do porcjowania mięs.

Nóż o długiej, wąskiej klindze ułatwi precyzyjne krojenie pieczeni wołowej, jagnięciny czy wędlin na równe porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Lekko elastyczne ostrze dobrze się sprawdzi się również podczas porcjowania filetów z łososia oraz innych ryb.

Kolekcję noży Nagomi Kuro wyróżniają klingi wykonane ze stali damasceńskiej, składające się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430 – dzięki temu narzędzia są wyjątkowo odporne korozję i łatwe w ostrzeniu. Młotkowana klinga zapobiega przywieraniu krojonych produktów, a nad jej wykończeniem czuwał sam mistrz rzemiosła.

Rękojeści wykonane są z wielowarstwowego czarnego drewna, dodatkowo wzmocniono je nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt nawiązuje do tradycyjnych samurajskich mieczy.

numer katalogowyNagomi NK250SL
wymiary
długość ostrza25 cm
materiałstal damasceńska
stal SUS410
stal SUS430
drewno
dowiedz się więcejjapońskie noże kuchenne

inne z serii Nagomi - Kuro

Nagomi - Kuro - nóż uniwersalny - długość ostrza: 14 cm

Nagomi - Kuro - nóż uniwersalny

długość ostrza: 14 cm

649,00 zł

Nagomi - Kuro - nóż do obierania - długość ostrza: 10 cm

Nagomi - Kuro - nóż do obierania

długość ostrza: 10 cm

589,00 zł


bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc