Ząbkowane ostrze noża z łatwością poradzi sobie z chrupiącą skórką chleba czy przekrajaniem świeżych bułek, bez zgniatania ich delikatnego wnętrza.
Kolekcję noży Nagomi Kuro wyróżniają klingi wykonane ze stali damasceńskiej, składające się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430 – dzięki temu narzędzia są wyjątkowo odporne korozję i łatwe w ostrzeniu. Nad wykończeniem młotkowanej klingi czuwał mistrz rzemiosła.
Rękojeści wykonane są z wielowarstwowego czarnego drewna, dodatkowo wzmocniono je nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt nawiązuje do tradycyjnych samurajskich mieczy.
numer katalogowy | Nagomi NK230BR |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 23 cm |
materiał | stal damasceńska stal SUS410 stal SUS430 drewno |
dowiedz się więcej | japońskie noże kuchenne |