menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Nagomi - Kuro - nóż do pieczywa - długość ostrza: 23 cm
Nagomi - Kuro - nóż do pieczywa - długość ostrza: 23 cm

Ząbkowane ostrze noża z łatwością poradzi sobie z chrupiącą skórką chleba czy przekrajaniem świeżych bułek, bez zgniatania ich delikatnego wnętrza.

czytaj dalej

899,00 zł
produkt jest czasowo niedostępny

Wykonany ze stali damasceńskiej ząbkowany nóż do pieczywa.

Ząbkowane ostrze noża z łatwością poradzi sobie z chrupiącą skórką chleba czy przekrajaniem świeżych bułek, bez zgniatania ich delikatnego wnętrza.

Kolekcję noży Nagomi Kuro wyróżniają klingi wykonane ze stali damasceńskiej, składające się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430 – dzięki temu narzędzia są wyjątkowo odporne korozję i łatwe w ostrzeniu. Nad wykończeniem młotkowanej klingi czuwał mistrz rzemiosła.

Rękojeści wykonane są z wielowarstwowego czarnego drewna, dodatkowo wzmocniono je nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt nawiązuje do tradycyjnych samurajskich mieczy.

numer katalogowyNagomi NK230BR
wymiary
długość ostrza23 cm
materiałstal damasceńska
stal SUS410
stal SUS430
drewno
dowiedz się więcejjapońskie noże kuchenne

inne z serii Nagomi - Kuro

Nagomi - Kuro - nóż do obierania - długość ostrza: 10 cm

Nagomi - Kuro - nóż do obierania

długość ostrza: 10 cm

589,00 zł

Nagomi - Kuro - nóż uniwersalny - długość ostrza: 14 cm

Nagomi - Kuro - nóż uniwersalny

długość ostrza: 14 cm

649,00 zł


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc