menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenneMiyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne
Miyabi - 5000MCD - japońskie noże kuchenne

Miyabi to japońskie noże inspirowane tradycyjnymi samurajskimi mieczami – nie tylko idealnie ostrymi, lecz także zachwycającymi wyglądem. Wytwarzane w Japonii odznaczają się doskonałą jakością i precyzją wykonania, a także wyjątkowym designem – doceniają je zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i amatorzy gotowania na całym świecie.

czytaj dalej

Miyabi - 5000MCD - japoński nóż do warzyw i owoców Shotoh - długość ostrza: 9 cm

5000MCD - japoński nóż do warzyw i owoców Shotoh

długość ostrza: 9 cm

nr katalogowy
Miyabi 34372-091-0
1259,16 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż do warzyw i owoców Shotoh - długość ostrza: 13 cm

5000MCD - japoński nóż do warzyw i owoców Shotoh

długość ostrza: 13 cm

nr katalogowy
Miyabi 34372-131-0
1443,96 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż do trybowania Chutoh - długość ostrza: 16 cm

5000MCD - japoński nóż do trybowania Chutoh

długość ostrza: 16 cm

nr katalogowy
Miyabi 34372-161-0
1586,76 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż szefa kuchni Gyutoh - długość ostrza: 20 cm

5000MCD - japoński nóż szefa kuchni Gyutoh

długość ostrza: 20 cm

nr katalogowy
Miyabi 34373-201-0
2124,36 zł
szybka wysyłka w najbliższy poniedziałek
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż szefa kuchni Gyutoh - długość ostrza: 24 cm

5000MCD - japoński nóż szefa kuchni Gyutoh

długość ostrza: 24 cm

nr katalogowy
Miyabi 34373-241-0
2095,90 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm

5000MCD - japoński nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm

nr katalogowy
Miyabi 34374-181-0
1999,00 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż do warzyw Nakiri - długość ostrza: 17 cm

5000MCD - japoński nóż do warzyw Nakiri

długość ostrza: 17 cm

nr katalogowy
Miyabi 34375-171-0
2529,00 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż do pieczywa - długość ostrza: 23 cm

5000MCD - japoński nóż do pieczywa

długość ostrza: 23 cm

nr katalogowy
Miyabi 34376-231-0
2124,36 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż do filetowania Sujihiki - długość: 24 cm

5000MCD - japoński nóż do filetowania Sujihiki

długość: 24 cm

nr katalogowy
Miyabi 34378-241-0
2124,36 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis
Miyabi - 5000MCD - japoński nóż do warzyw i owoców Shotoh - długość ostrza: 14 cm

5000MCD - japoński nóż do warzyw i owoców Shotoh

długość ostrza: 14 cm

nr katalogowy
Miyabi 34381-141-0
1779,00 zł
wysyłka w najbliższą środę
dostawa gratis

Miyabi to japońskie noże inspirowane tradycyjnymi samurajskimi mieczami – nie tylko idealnie ostrymi, lecz także zachwycającymi wyglądem. Wytwarzane w Japonii odznaczają się doskonałą jakością i precyzją wykonania, a także wyjątkowym designem – doceniają je zarówno profesjonalni szefowie kuchni, jak i amatorzy gotowania na całym świecie.

Seria 5000MCD to ekskluzywna kolekcja noży na najwyższym poziomie.
Ostrza o tradycyjnych japońskich kształtach wykonane są z damasceńskiej stali o stu warstwach i osadzone w trzonkach z bardzo dekoracyjnej brzozy masur.
Zarówno każde ostrze, jak i rękojeść ma swój niepowtarzalny wygląd i jest małym dziełem sztuki. Noże o ostrzu skalpela, idealnym wyważeniu i ergonomii zadowolą nawet najbardziej wymagających szefów kuchni.

Ostrze:
  • stal MicroCarbide MC63 ze stu warstw
  • hartowana i utwardzana lodem w temperaturze -196°C
  • tradycyjny japoński kształt
  • z niepowtarzalnym wzorem damasceńskiej stali
  • elastyczne
  • antykorozyjne
Rękojeść
  • z ozdobnej brzozy masur i stali
  • trzpień przez całą długość rękojeści
  • odpowiednio wyważona

Noże objęte są gwarancją wieczystej ostrości Zwilling. Oznacza to, że przez cały okres trwania gwarancji mogą być raz w roku wysyłane na bezpłatne profesjonalne ostrzenie.

o marce Miyabi

Japońska marka Miyabi, zdając sobie sprawę, że wyjątkowy wygląd noży to za mało, postawiła na niezwykłą ostrość dzięki proszkowej stali Microcabridge. Do tego potrzebna była wielowiekowa wiedza mistrzów kowalstwa, połączona z nowoczesną metalurgią. Powstała kuźnia, która była w stanie przeprowadzić wszystkie niezbędne procesy technologiczne, aby stworzyć noże o ostrości dorównującej, a nawet przewyższającej klasyczne japońskie noże.

Miyabi – niesamowita ostrość

Marka Miyabi osiągnęła coś, czego trudno będzie powtórzyć. W nowoczesnej kuźni w Seki powstają noże, które swoją jakością i ostrością konkurują z nożami kosztującymi kilka czy kilkanaście tysięcy złotych za sztukę. Przykładem może być linia 132-warstowych noży Miyabi 5000 MCD Black. Najdroższy nóż z tej serii kosztuje około 2800 zł (dane z 2024 roku), a specjaliści twierdzą, że jego cena powinna być 2-3 razy wyższa. To właśnie jest fenomen marki Miyabi – potrafi tworzyć wyjątkowe noże w przystępnych cenach.

Marka, która ciągle się rozwija

Miyabi nieustannie poszukuje nowych rozwiązań i zaskakuje. Co jakiś czas pojawiają się niepowtarzalne noże, które zdobywają uznanie na całym świecie dzięki perfekcji wykonania, niezwykłej ostrości czy twardości stali, prawie dorównującej twardości diamentu. Wszystkie te noże są wytwarzane ręcznie. To nie jest kosmiczna technologia, ale klasyczna, wysokowęglowa stal, która przekroczyła swoje standardowe właściwości, stając się lepsza i ostrzejsza.

Wyjątkowość marki Miyabi polega na tym, że jest całkowicie japońska, mimo że jej właścicielem jest niemiecki koncern Zwilling (jeden z największych koncernów na świecie, założony w 1731 roku). Wielowiekowa japońska wiedza na temat kucia noży, wsparta zasobami potężnego koncernu, pozwoliła marce Miyabi rozwijać się i w spektakularny sposób poszerzyć pojęcie japońskiego noża.

kraj produkcjiSeki, Japonia
gwarancja30 lat

recenzje produktu

Szybko, sprawnie bezproblemowo.

,

Profesjonalny nóż. Dla mnie dzieło sztuki. Piękny, ostry jak brzytwa. Pierwszy nóż tej serii przywiozłem z Tokio, tak mnie urzekł, że musiałem dokupić w Polsce do kompletu kolejne.

,

Piękny profesjonalny bardzo ostry nóż, godny polecenia. Polecam poczytać opinie fachowców.

,

Nóż – super. Bardzo ostry, trzeba uważać, gdy się go używa. Dobrze leży w ręku podczas prac kuchennych. Ładnie zapakowany. Może być świetnym prezentem.

,


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc