Wielofunkcyjna mata doskonale sprawdzi się jako stolnica do wyrabiania ciasta. Została wykonana z włókna szklanego pokrytego silikonem. Jest nieprzywierająca, można więc ograniczyć ilość podsypywanej mąki, dzięki czemu ciasto na pierogi czy tartę nie będzie zbyt twarde. Idealnie nadaje się także do pracy z takimi wyrobami jak masa cukrowa czy nugat.
Krawędzie maty mają podziałkę wyrażoną w cm oraz w calach, a na całej powierzchni maty naniesiona jest siatka. Ułatwia to dzielenie ciasta np. w przypadku wycinania trójkątów na rogaliki.
Mata z powodzeniem zastąpi także papier do pieczenia. Jest odporna na działanie niskich i wysokich temperatur od -40 do 230°C. Może być także używana w zamrażarce – wystarczy owinąć nią ciasto i zamrozić na zapas.
numer katalogowy | Mastrad F45810 |
---|
wymiary | 40 × 30 cm |
---|---|
materiał | silikon |