Przyrządzanie mięsa „w punkt” jest zarezerwowane dla doświadczonych kucharzy oraz posiadaczy termometru do mięs. Elektroniczny termometr Mastrad pozwoli skontrolować temperaturę wewnątrz przyrządzanego steka, kurczaka czy schabu, dzięki czemu przygotowane potrawy zachowają soczystość i doskonały smak. Urządzenie może być również wykorzystane podczas przygotowywania konfitur i dżemów – praktyczny klips pozwoli przypiąć je do garnka.
Korzystając z termometru, można wybrać program przypisany do konkretnego mięsa: wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, cielęciny oraz drobiu; lub ustawić pożądaną temperaturę ręcznie. O osiągnięciu danej temperatury urządzenie poinformuje alarmem.
Menu dostępne jest w następujących językach: angielski, niemiecki, niderlandzki, francuski, hiszpański, włoski.
Sondę i kabel należy czyścić wilgotną ściereczką, nie należy zanurzać w wodzie urządzenia.
Urządzenie przeznaczone jest do mierzenia temperatury maksymalnie do 210°C.
numer katalogowy | Mastrad F73000 |
---|
wymiary | 12 × 7,5 cm |
---|---|
długość sondy | 13,5 cm |
długość przewodu | 110 cm |
dane techniczne | |
zasilanie | 1 x AAA (dołączono) |
maksymalna temperatura | 210°C |
materiał | tworzywo sztuczne stal nierdzewna silikon |