Termometr do mięsa z łącznością Bluetooth.
Innowacyjny, bezprzewodowy termometr pozwoli kontrolować przygotowanie grillowanego czy pieczonego mięsa lub ryb. Co więcej informacje o etapie gotowania przesyła na telefon użytkownika za pomocą łączności Bluetooth. Zdalne sterowanie procesem pieczenia niweluje konieczność doglądania potrawy – zaoszczędzony czas można poświęcić gościom, przeznaczyć go na wykonywanie innych kuchennych czynności lub na relaks.
Charakterystyka:
- czujniki – będące częścią unikalnej opatentowanej technologii – umożliwiają monitorowanie wewnętrznej temperatury mięsa i szybkości pieczenia. Alarmy dźwiękowe i wizualne ostrzegają, za pomocą aplikacji meat°it, jeśli mięso jest niedopieczone, rozgotowane lub przypalone
- wskazuje temperaturę od -30 do 300°C (również w °F) i może przez krótki okres czasu wytrzymać nawet bezpośredni kontakt z płomieniami (do 3 minut: 600°C)
- maksymalny zasięg wynosi 20 m; aplikacja ponownie łączy się automatycznie, jeśli sygnał zostanie utracony
- aplikacja zapewnia wybór różnorodnych opcji, w tym przy użyciu zaprogramowanych lub ręcznych ustawień pieczenia; umożliwia także monitorowanie wielu dań jednocześnie i dzielenie się najbardziej atrakcyjnymi przepisami za pośrednictwem sieci społecznościowych
- wstępnie zaprogramowany algorytm pozwoli upiec każde mięso w optymalnej dla jego rodzaju temperaturze lub dostosować parametry według własnych preferencji
- aplikacja może obsługiwać cztery termometry jednocześnie
- termometr działa na baterię wytrzymującą do 10 godzin; można ją naładować za pośrednictwem stacji ładującej wyposażonej w port micro-USB
Sposób użycia:
- Naładować maksymalnie termometr.
- Uruchomić termometr, umieszczając go pod stacją ładowania.
- Pobrać, zainstalować i uruchomić aplikację meat°it ze strony http://www.meat-it.co/ (w języku angielskim).
- Wybrać termometr odnaleziony przez aplikację.
- Wbić czujnik na całą długość części metalowej w mięso/rybę pozostawiając część ceramiczną na powierzchni. Część metalowa musi być całkowicie zagłębiona.
- W aplikacji wybrać rodzaj mięsa oraz stopień jego wypieczenia a następnie nacisnąć OK.
- Po zakończeniu obróbki cieplnej wyciągnąć termometr przy użyciu wyciągacza umieszczonego w podstawie ładującej.
- Podczas wyciągania zachować ostrożność i nie dotykać termometru ręką. Pozostawić termometr do wystygnięcia.
- Czyścić miękką wilgotną ściereczką