Patelnia została wykonana ze stali nierdzewnej 18/10. Posiada 8-milimetrowe aluminiowe dno, które zapewnia szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła. Nadmiar tłuszczu spłynie do rowka, z którego możemy zebrać tłuszcz pipetą i podlać nim smażone danie. Unikalna konstrukcja zapewnia maksimum powierzchni do smażenia.
Pokrywa z odczepianym termometrem utrzymuje ciepło potrawy oraz ochroni przed pryskającym tłuszczem. Termometr umożliwia kontrolę temperatury do 300°C. Pokrywę można całkowicie zdjąć lub zaczepić o jeden z brzegów.
Przed pierwszym użyciem zalecamy lekko przetrzeć naoliwionym ręcznikiem powierzchnię roboczą, a następnie spłukać gorącą wodą. Czynność tą należy powtarzać od czasu do czasu. Patelni należy używać na niskiej lub średniej mocy palnika (zbyt duża temperatura może odbarwić powierzchnię).
Patelnia nadaje się do:numer katalogowy | Mastrad F63580 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 32 cm |
wysokość | 32,5 cm |
materiał | stal nierdzewna 18/10 aluminium tworzywo sztuczne |
---|
waga | 3,609 kg |
---|