Krojenie warzyw w spirale to znakomity sposób na wprowadzenie do naszego menu powiewu świeżości. Pokrojone w ten sposób składniki mogą posłużyć do sałatek i surówek, do garnirowania potraw lub do przygotowywania kreatywnych i dietetycznych posiłków (np. warzywnego „spaghetti”). Mogą także sprawdzić się przy zachęceniu dzieci do jedzenia warzyw.
Aby użyć spiralizera, należy przyłożyć do niego podłużne warzywa takie jak marchewki, cukinie czy biała rzodkiew i obracać. Wygodny w użyciu spiralizer wyposażony jest w uchwyt do powieszenia na relingu.
Spiralizer jest przystosowany do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Lurch 00230080 |
---|
wymiary | 21 × 7 cm |
---|---|
średnica warzyw | do 6 cm |
wymiary nitek | 2 × 5 mm |
materiał | stal nierdzewna tworzywo sztuczne |