Nóż Santoku to japoński odpowiednik europejskiego noża szefa kuchni. Posłuży do pracy z wszelkiego rodzaju składnikami, od mięs i ryb, przez warzywa i owoce po zioła czy orzechy. Rowki na klindze zapobiegną przywieraniu produktów do noża, ułatwiając krojenie.
Ostrze noża wykonane jest ze stali martenzytycznej 3CR14 o doskonałych właściwościach nierdzewnych i twardości umożliwiającej długie utrzymanie ostrości. Szeroka nasada noża zapobiega dostawaniu się resztek krojonych składników do mocowania rączki, zapewniając utrzymanie higieny. Rączka z czarnego tworzywa sztucznego pasuje do narzędzi kuchennych z kolekcji Tango, co pozwala na zebranie spójnego wyposażenia kuchni.
numer katalogowy | Lurch 00230430 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 17 cm |
materiał | stal nierdzewna 3CR14 tworzywo sztuczne |
45,90 – 79,90 zł