Każdy z żeliwnych garnków Le Creuset jest niepowtarzalny – odlewany w jednorazowej formie, a następnie poddawany długiemu procesowi polerowania, natryskiwania emalii i suszenia, który pozwala na uzyskanie oryginalnego, unikatowego produktu.
Żeliwo, z którego wykonany jest rondel, ma doskonałe właściwości akumulowania ciepła – naczynie szybko się nagrzewa, a potem długo utrzymuje swoją temperaturę, dzięki czemu nawet potrawa serwowana w nim na stół długo pozostanie gorąca.
Wnętrze rondla pokryte jest gładką i nieporowatą emalią, która jest łatwa w czyszczeniu. Zewnętrzna kolorowa emalia jest odporna na odpryski i pęknięcia i prezentuje się bardzo estetycznie – sprawi, że garnek będzie także efektowną ozdobą stołu.
Rondel doskonale nadaje się do przyrządzania sosów, niedużych porcji zup czy potraw „jednogarnkowych”, a także do gotowania jajek i kiełbasek, niewielkich ilości ryżu, makaronu czy warzyw.
Naczynia można używać w piekarniku do temperatury 250°C, na wszystkich rodzajach kuchenek, a także w zamrażarce.
Produkt jest przystosowany do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Le Creuset 29139 18 09 02 2 46 |
---|
wymiary | |
---|---|
pojemność | 1,8 l |
średnica | 18 cm |
materiał | żeliwo z emalią porcelanową |