Każde z żeliwnych naczyń Le Creuset jest niepowtarzalne – odlewane w jednorazowej formie, a następnie poddawane długiemu procesowi polerowania, natryskiwania emalii i suszenia, który pozwala na uzyskanie oryginalnego, unikatowego produktu.
Brytfanna doskonale nadaje się do pieczenia mięs, pasztetów, lasagne i zapiekanek, a także ciast i pieczywa.
Żeliwo, z którego wykonana jest brytfanna, ma doskonałe właściwości akumulowania ciepła – naczynie szybko się nagrzewa, a potem długo utrzymuje swoją temperaturę, dzięki czemu potrawa serwowana w nim na stół bardzo długo pozostanie gorąca.
Wnętrze brytfanny pokryte jest gładką i nieporowatą emalią, która jest łatwa w czyszczeniu. Zewnętrzna kolorowa emalia jest odporna na odpryski i pęknięcia i prezentuje się bardzo estetycznie – sprawi, że brytfanna będzie także efektowną ozdobą stołu.
Naczynia można używać w piekarniku, na wszystkich rodzajach kuchenek, jest także przystosowane do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Le Creuset 25024 28 09 02 2 20 |
---|
wymiary | 28 × 11 cm |
---|---|
materiał | żeliwo z emalią porcelanową |