Ceramiczne noże kuchenne.
Kyocera jako jedna z pierwszych firm wprowadziła na rynek noże ceramiczne. Stale udoskonala swoje produkty, by spełnić wysokie wymagania swoich klientów i oddać im do użytku wysokiej klasy narzędzia, które będą służyć przez lata.
Charakterystyka:- ostrze noży zostało wykonane z wysokiej jakości ceramiki o twardości zbliżonej do diamentu, wytwarzanej na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) lub weglika cyrkonu (ZrC)
- noże są lekkie, wyjątkowo ostre i tępią się znacznie wolniej od swoich stalowych odpowiedników
- cechuje je odporność na korozję
- gładka powierzchnia klingi nie przepuszcza soli ani bakterii
- nie reagują z sokami, nie wpływają zatem na smak krojonych produktów – obierane ogórki nie nabędą goryczki, a szatkowana sałata nie ściemnieje
- klingi poddane zostały testom elastyczności, by zagwarantować klientom, że nóż nie pęknie przy przypadkowym upadku
- ergonomiczne rękojeści wygodnie leżą w dłoni
Noży nie należy używać do podważania słoików, otwierania puszek, cięcia kości czy produktów zamrożonych.
Narzędzia nie są przystosowane do mycia w zmywarce. Zaleca się ręczne mycie za pomocą delikatnych detergentów.