menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Fissler - original-profi collection 2.0 - wok z pokrywą - średnica: 30 cm

Fissler - original-profi collection 2.0 - wok z pokrywą

średnica: 30 cm

1435,00 zł

Fissler - Kunming - wok stalowy - średnica: 35 cm

Fissler - Kunming - wok stalowy

średnica: 35 cm

759,00 zł

Fissler - Nanjing - wok stalowy z wkładką do gotowania na parze - średnica: 35 cm

Fissler - Nanjing - wok stalowy z wkładką do gotowania na parze

średnica: 35 cm

1279,00 zł

Fissler - original-profi collection - wok z pokrywą i wkładem - średnica: 35 cm

Fissler - original-profi collection - wok z pokrywą i wkładem

średnica: 35 cm

1605,00 zł

Fissler - Adamant - wok z powłoką nieprzywierającą - średnica: 28 cm

Fissler - Adamant - wok z powłoką nieprzywierającą

średnica: 28 cm

615,00 zł

Wok to połączenie patelni i garnka wyposażone w rączkę lub dwie. Posiada zaokrąglone, wysokie ścianki, dzięki którym ciepło jest równomiernie rozłożone po całej powierzchni. Smażenie w woku pochodzi z kuchni wschodniej, ale w ostatnich latach zostało rozpowszechnione także i w Europie. Smażenie odbywa się metodą „stir frying” – na bardzo gorący wok z niewielką ilością oleju (najlepiej słonecznikowego) wrzucamy mięso lub warzywa i smażymy ruszając naczyniem. Dzięki temu danie będzie gotowe w kilka minut oraz straci mniej substancji odżywczych niż podczas zwykłego smażenia.

Aby zaskoczyć rodzinę lub przyjaciół i na niedzielny obiad zaserwować (zamiast tradycyjnego kotleta) danie kuchni tajskiej, czyli pad thai, nie obędzie się bez zakupu odpowiedniego woka: aluminiowego, żeliwnego, stalowego czy ceramicznego. Niektóre z oferty naszego sklepu wyposażone zostały w pokrywki lub wkłady do smażenia w głębokim w tłuszczu lub gotowania na parze.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc