menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Küchenprofi - Premium - wok żeliwny - średnica: 36 cm
chwilowo niedostępne

Küchenprofi - Premium - wok żeliwny

średnica: 36 cm

w promocji 575,91 złnormalnie 639,90 zł

pokaż szczegóły
Küchenprofi - La Cuisine - wok żeliwny - średnica: 36 cm

Küchenprofi - La Cuisine - wok żeliwny

średnica: 36 cm

w promocji 584,91 złnormalnie 649,90 zł

szybka wysyłka
WMF - Fusiontec - wok - średnica: 28 cm

WMF - Fusiontec - wok

średnica: 28 cm

w promocji 747,12 złnormalnie 849,00 zł

Fissler - Special - wok - średnica: 28 cm

Fissler - Special - wok

średnica: 28 cm

695,00 zł

Fissler - SensoRed - wok z powłoką nieprzywierającą - średnica: 28 cm

Fissler - SensoRed - wok z powłoką nieprzywierającą

średnica: 28 cm

745,00 zł

Fissler - Kunming - wok stalowy - średnica: 35 cm

Fissler - Kunming - wok stalowy

średnica: 35 cm

645,00 zł

Staub - wok żeliwny - średnica: 30 cm

Staub - wok żeliwny

średnica: 30 cm

899,00 zł

Zwilling - Zwilling Plus - wok z powłoką nieprzywierającą - średnica: 32 cm

Zwilling - Zwilling Plus - wok z powłoką nieprzywierającą

średnica: 32 cm

739,00 zł

Zwilling - Forte - wok - średnica: 30 cm

Zwilling - Forte - wok

średnica: 30 cm

519,00 zł

szybka wysyłka
Alessi - Edo - wok - średnica: 34 cm

Alessi - Edo - wok

średnica: 34 cm

919,00 zł

Wok to połączenie patelni i garnka wyposażone w rączkę lub dwie. Posiada zaokrąglone, wysokie ścianki, dzięki którym ciepło jest równomiernie rozłożone po całej powierzchni. Smażenie w woku pochodzi z kuchni wschodniej, ale w ostatnich latach zostało rozpowszechnione także i w Europie. Smażenie odbywa się metodą „stir frying” – na bardzo gorący wok z niewielką ilością oleju (najlepiej słonecznikowego) wrzucamy mięso lub warzywa i smażymy ruszając naczyniem. Dzięki temu danie będzie gotowe w kilka minut oraz straci mniej substancji odżywczych niż podczas zwykłego smażenia.

Aby zaskoczyć rodzinę lub przyjaciół i na niedzielny obiad zaserwować (zamiast tradycyjnego kotleta) danie kuchni tajskiej, czyli pad thai, nie obędzie się bez zakupu odpowiedniego woka: aluminiowego, żeliwnego, stalowego czy ceramicznego. Niektóre z oferty naszego sklepu wyposażone zostały w pokrywki lub wkłady do smażenia w głębokim w tłuszczu lub gotowania na parze.


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc