2 stopnie ostrzenia
w promocji 68,50 złnormalnie 69,90 zł
do noży ceramicznych
w promocji 254,32 złnormalnie 289,00 zł
długość: 21 cm
w promocji 351,35 złnormalnie 429,00 zł
w promocji 263,00 złnormalnie 299,90 zł
w promocji 148,20 złnormalnie 189,99 zł
w promocji 136,00 złnormalnie 179,00 zł
w promocji 170,82 złnormalnie 229,00 zł
wymiary: 20 × 8 x 21 cm
wyprzedaż 273,00 złpoza wyprzedażą 389,00 zł
długość: 23 cm
w promocji 340,00 złnormalnie 419,00 zł
długość: 23 cm; okrągły przekrój pręta
w promocji 234,00 złnormalnie 279,00 zł
długość: 26 cm; owalny przekrój pręta
w promocji 279,00 złnormalnie 339,00 zł
długość: 31 cm; owalny przekrój pręta
w promocji 273,00 złnormalnie 329,00 zł
długość: 26 cm; okrągły przekrój pręta
w promocji 215,00 złnormalnie 249,00 zł
owalny przekrój pręta
97,00 – 139,00 zł
wymiary: 23 × 7 x 35 cm
w promocji 375,92 złnormalnie 459,00 zł
ziarnistość 5000
w promocji 1055,69 złnormalnie 1289,00 zł
ziarnistość: 360/1000; wymiary: 20 × 5 cm
w promocji 334,39 złnormalnie 380,00 zł
ziarnistość: 250/1000
w promocji 398,00 złnormalnie 469,00 zł
ziarnistość: 3000/8000
w promocji 499,00 złnormalnie 699,00 zł
ziarnistość: 1000/3500
449,00 zł
Są różne rodzaje noży: europejskie i japońskie; stalowe i ceramiczne; do warzyw, mięs i specjalistyczne. Niezależnie od tego, jaki zestaw noży dumnie eksponujemy w swojej kuchni, jedno jest pewne: ostrzenie noży do podstawa dbania o te niezbędne narzędzia. Dlatego ważne jest dobranie odpowiedniej ostrzałki. Prosta stalka, zwana też ostrzałką prętową, posłuży do doszlifowania ostrza przed krojeniem, a jeśli powłoka ostrząca jest diamentowa, będzie mogła być używana także do ostrzenia noży ceramicznych. Do kling japońskich, często wybieranych przez profesjonalistów, najlepiej sprawdzi się kamień do ostrzenia noży na mokro, a ostrzałki krążkowe ułatwią ostrzenie osobom mniej wprawionym.