wyprzedaż 19,92 zł
W pieczeniu, różnica pomiędzy sukcesem a porażką może być kwestią kilku gramów mąki (choć zazwyczaj najbardziej istotny jest rodzaj mąki) czy kilku stopni temperatury.
Odpowiednie akcesoria do pieczenia nie tylko ułatwiają proces przygotowywania ciast, ale również przyczyniają się do uzyskania lepszych rezultatów. Czy to profesjonalista, czy amator – każdy cukiernik doceni dobrej jakości akcesoria w swojej kuchni.
Choć początkowy wydatek na akcesoria do pieczenia może wydawać się wysoki, to inwestycja ta zwraca się z czasem. Wysokiej jakości akcesoria posłużą Ci przez wiele lat, a w dłuższej perspektywie mogą okazać się tańsze niż ciągłe kupowanie jednorazowych zamienników.
Wałki do ciasta – drewniane, ceramiczne, silikonowe, marmurowe i stalowe – pomogą równomierne rozwałkować ciasto na odpowiednią grubość, co jest kluczowe dla równomiernego wypieku i ostatecznego kształtu ciastka czy ciasta.
Szpatułki zapewnią wygodne i efektywne mieszanie oraz idealnie dokładne wygarnianie z misek ciast i kremów.
Dzięki pędzlom precyzyjnie pokryjesz ciasto lukrem lub bułeczki roztrzepanym jajkiem.
Przy pomocy szpryc i rękawów cukierniczych przemienisz swoje torty w cukiernicze dzieła sztuki.
A pokryte powłoką nieprzywierającą maty wykonane z włókna szklanego zastąpią jednorazowy papier do pieczenia.