Posiadanie suszarki otwiera wiele nowych możliwości kulinarnych: umożliwia przygotowanie zdrowych czipsów z jabłek, bananów czy innych owoców, wysuszenie zebranych jesienią grzybów do użytku przez cały rok, a także stworzenie domowej, suszonej wołowiny znanej jako beef jerky. Suszone warzywa i owoce mają nie tylko dłuży okres przydatności do spożycia, ale także intensywniejszy smak.
Suszarka wyposażona jest w pięć tacek umożliwiających suszenie wielu różnych składników jednocześnie. Każda tacka może zostać obrócona aby dopasować jej wysokość do potrzeb, co eliminuje marnowanie energii na nieużywaną przestrzeń. Cztery antypoślizgowe nóżki zapewniają stabilność i chronią blat lub inne powierzchnie przed zarysowaniem.
Urządzenie ma możliwość wyboru temperatury suszenia od 35°C do 70°C w odstępach co 5°C, a także czasu pracy do 19,5 godziny. Wbudowana ochrona przed przegrzaniem zapobiegnie nadmiernemu użytkowaniu, które mogłoby uszkodzić urządzenie. Do suszarki dołączona jest instrukcja zawierająca przybliżone czasy suszenia różnych składników.
Tacki i pokrywka są przystosowane do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Küchenprofi 1705502800 |
---|
wymiary | 32 × 32 cm |
---|---|
wysokość | od 25 do 32 cm |
dane techniczne | |
napięcie | 220-240 V / 50/60 Hz |
moc | 420-500 W |
materiał | tworzywo sztuczne stal nierdzewna |
155,04 – 233,00 zł