Mięso mielone jest składnikiem zarówno tradycyjnych polskich potraw, takich jak kotlety mielone czy gołąbki, jak i międzynarodowych specjałów – na przykład spaghetti bolognese i chili con carne. Jednak przy zakupie mięsa mielonego często pojawiają się wątpliwości – z jakiego, i z jak świeżego mięsa zostało ono przygotowane? Niepewności pozbędziesz się mieląc mięso samodzielnie z użyciem maszynki Rapid.
Maszynka napędzana z użyciem korby jest mniejsza i bardziej poręczna od maszynek elektrycznych, dzięki czemu zajmuje mniej miejsca w szafce, a jej rozstawienie jest szybsze. Choć maszynka jest lekka, to silna przyssawka z dźwignią blokującą czyni ją stabilną, a wysoka podstawa umożliwia mielenie mięsa do naczynia o wysokości nawet 11 cm.
Dwie wymienne tarcze do mielenia umożliwiają mielenie grube (otwory o średnicy 8 mm) lub dokładne (4 mm), dzięki czemu zarówno burgery jak i klopsiki będą miały odpowiednią strukturę. Do maszynki dołączony jest także wkład do formowania ciasta o trzech kształtach otworów – umożliwi przygotowanie kruchych ciasteczek i innych przysmaków. Popychacz do składników zapewni bezpieczeństwo pracy i zapobiegnie marnowaniu resztek.
numer katalogowy | Küchenprofi 1310982200 |
---|
wymiary | 14 × 16 × 24,5 cm |
---|---|
materiał | tworzywo sztuczne stal |
gwarancja | 5 lat |