Patelnia Provence nagrzewa się równomiernie i nawet po zakończeniu smażenia jeszcze długo pozostaje gorąca. Dobrze absorbuje i przewodzi ciepło, równomiernie je rozprowadzając. Istotną jej zaletą jest to, że przy mieszaniu można używać stalowych łopatek – nie istnieje ryzyko porysowania.
Jej grube płaskie dno nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, także indukcyjnych. Rączka została wykonana ze stali nierdzewnej i dlatego nie nagrzewa się. Dzięki płaskiemu kształtowi patelni można usmażyć na niej nawet bardzo cienkie naleśniki; łatwo też jest je przewrócić.
Do patelno dołączono drewnianą łopatkę do przewracania naleśników oraz drewniany wałek do rozprowadzania ciasta.
Wszystkie elementy należy myć ręcznie.
numer katalogowy | Küchenprofi 0403101028 |
---|
średnica | 28 cm |
---|---|
materiał | żeliwo stal nierdzewna drewno |
318,00 – 386,00 zł
737,00 – 861,72 zł
130,99 – 158,90 zł