Nóż do wszelkich potrzeb kuchennych sprawdzi się przy krojeniu mięsa i ryb czy szatkowaniu warzyw, a także w tych bardziej precyzyjnych zadaniach, jak filetowanie i plastrowanie.
Klinga wykonana jest ze stali chirurgicznej 50CrMoV15 o wysokiej zawartości węgla oraz wanadu. Stal cechuje twardość i wytrzymałość, a także znaczna odporność na ścieranie dzięki zastosowaniu przemiany martenzytycznej – nowoczesnego sposobu tworzenia roztworu węgla w żelazie. Dzięki temu nóż długo pozostanie ostry i zachowa wysoką jakość.
Ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego jest tak wyważona, aby nóż wygodnie leżał w dłoni i nie męczył nadgarstka podczas dłuższych prac.
Nóż jest przystosowany do mycia w zmywarce.
numer katalogowy | Küchenprofi 2410012820 |
---|
wymiary | |
---|---|
długość ostrza | 20 cm |
materiał | stal chirurgiczna 50CrMoV15 |
zakres temperatur: od -50°C do 300°C
128,46 zł
87,68 – 117,90 zł