Elektroniczny termometr pomoże przygotować perfekcyjne steki, idealny drób czy inne mięso. Został wyposażony w dwa szpikulce: jeden mierzy temperaturę panującą w piekarniku lub na grillu, drugi wbity w mięso pozwala kontrolować temperaturę wewnątrz przyrządzanego produktu. Można ustawić alarm, który poinformuje użytkownika, gdy mięso osiągnie pożądany stopień wypieczenia lub gdy piekarnik lub grill rozgrzeje się za mocno. Ponadto urządzenie jest wyposażone w minutnik i stoper.
Klips pozwala przymocować szpikulec do monitorowania temperatury na zewnątrz produktu do rusztu piekarnika lub krawędzi brytfanny.
Odbiornik ma zasięg 100 m, dzięki czemu nie trzeba stać ciągle przy piekarniku, by kontrolować pieczenie się mięsa.
Urządzenie wskazuje temperaturę od 0 do 350°C. Można ustawić wskazywanie w stopniach Fahrenheita.
Podświetlany ekran odbiornika ułatwia odczytanie informacji.
numer katalogowy | Küchenprofi 1065640000 |
---|
wymiary | 6 × 2,5 × 12 cm |
---|---|
długość szpikulca | 16 cm |
dane techniczne | |
zakres temperatur | 0°C – 350°C |
zasięg | do 100 m |
jednostki | °C / °F |
zasilanie | 4 x AAA (dołączono) |
materiał | stal nierdzewna tworzywo sztuczne |
średnica: 26 cm; pojemność: 5,0 l
599,00 zł