Żelazna patelnia jest bardzo wytrzymała i odporna na zarysowania. Szybko i równomiernie się nagrzewa, dzięki czemu da doskonałe rezultaty smażenia. Patelnia pokryta jest specjalną chropowatą powierzchnią, która utrzymuje tłuszcz pod smażonymi składnikami, co pozwala na smażenie w mniejszej ilości tłuszczu.
Patelnia jest przystosowana do wszystkich rodzajów kuchenek – w tym indukcyjnych – a także do używania w piekarniku w temperaturze do 300°C. Patelnia nie wymaga sezonowania – przed pierwszym użyciem należy jedynie usunąć woskową powłokę nakładaną w fabryce aby zapobiec rdzewieniu.
Patelni nie należy myć w zmywarce. Patelnię należy wytrzeć do sucha zaraz po umyciu.
numer katalogowy | Kela 12601 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 20 cm |
wysokość | 4,5 cm |
materiał | żelazo |
gwarancja | 5 lat |