Patelnie z wytrzymałego żeliwa doskonale sprawdzą się do smażenia w wysokich temperaturach – będą idealnym wyborem do steków. Dzięki wykonaniu w całości z jednego odlewu struktura patelni jest jednolita, co czyni je szczególnie odpornymi na uszkodzenia. Dzięki właściwościom żeliwa patelnie mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych, a także w piekarniku do temperatury 300°C.
Patelnie pokryte są emalią zabezpieczającą żeliwo, a w miarę użytkowania będą pokrywały się dodatkowo warstwą patyny, która zwiększać będzie walory smakowe smażonych potraw oraz ograniczy ich przywieranie. Dzięki dodatkowemu uchwytowi patelnie są wygodne w przenoszeniu nawet gdy są pełne, a dzięki równomiernemu rozprowadzaniu ciepła i długiemu utrzymywaniu go posłużą także do serwowania potraw, które pozostaną gorące.
materiał | żeliwo |
---|