Ostrza noży wykute zostały z wysokowęglowej stali VG-10, która cechuje się twardością na poziomie 59-60 HRC i dużą odpornością na ścieranie i uszkodzenia. Dzięki temu noże przez długi czas pozostają ostre i zachowują swój nieskazitelny wygląd.
Klingi zostały poddane młotkowaniu na gorąco pod naciskiem o sile trzystu ton, co dodatkowo wzmocniło stal. Skutkiem młotkowania jest także charakterystyczny, wypukły wzór – nie tylko nadaje on nożom wyjątkowego wyglądu, ale także ułatwia krojenie zapobiegając przyklejaniu się składników do stali.
Ergonomicznie ukształtowane rękojeści noży wykonane są z żywicy poliacetalowej. Tworzywo nie tylko prezentuje się elegancko dzięki głębokiemu, czarnemu kolorowi, ale jest także higieniczne i odporne na uszkodzenia. Noże będą więc sprawdzać się w kuchni przez lata.
materiał | stal VG-10 żywica poliacetalowa |
---|