Noże Kasumi produkowane są w manufakturze Sumikama Cutlery w Seki w Japonii. Wielowiekowa tradycja, wiedza i doświadczenie w wytwarzaniu noży i mieczy łączy się tu z nowymi technologiami.
Noże Kasumi Titanium cechuje ostrość i ergonomia. Niezwykle twarde ostrza ze stali molibdenowo-wanadowej pokryte są powłoką tytanową, która gwarantuje odporność na korozję, kwasy i zarysowania. Tytan jest bezzapachowy, może być stosowany przez alergików i nie generuje jonów metali, chroniąc żywność przed metalicznym posmakiem.
Ostrzone dwustronnie klingi cechują się twardością na poziomie 57-58 HRC. Rękojeści z polipropylenu wygodnie leżą w dłoni, są lekkie i odporne na temperaturę nawet 90°C.
Oprócz wersji o tradycyjnych, metalicznych klingach, noże Titanium występują także w kolorze niebieskim.
materiał | stal molibdenowo-wanadowa tytan polipropylen |
---|