menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Kasumi - nóż Sujihiki - długość ostrza: 24 cm
Kasumi - nóż Sujihiki - długość ostrza: 24 cm

Niezwykle ostre noże marki Kasumi kute są w japońskim mieście Seki, będącym od wieków centrum wyrobu noży i mieczy. Rdzeń z wysokowęglowej stali VG-10 pokrywają 32 warstwy stali damasceńskiej, co zapewnia klindze twardość na poziomie 59-61 HRC. Ostrze pokryte jest charakterystycznym dla tego rodzaju stali falowanym wzorem unikalnym dla każdego noża.

czytaj dalej

629,00 zł
produkt jest czasowo niedostępny

Wykonany ze stali damasceńskiej nóż Sujihiki do plastrowania, porcjowania i filetowania.

Niezwykle ostre noże marki Kasumi kute są w japońskim mieście Seki, będącym od wieków centrum wyrobu noży i mieczy. Rdzeń z wysokowęglowej stali VG-10 pokrywają 32 warstwy stali damasceńskiej, co zapewnia klindze twardość na poziomie 59-61 HRC. Ostrze pokryte jest charakterystycznym dla tego rodzaju stali falowanym wzorem unikalnym dla każdego noża.

Cylindryczna rękojeść noża wykonana jest z prasowanego pod dużym ciśnieniem drewna pakka, które jest bardzo twarde i nie absorbuje wody. Rękojeść wygodnie leży w dłoni, a doskonałe wyważenie noża zapobiega zmęczeniu ręki podczas dłuższej pracy.

numer katalogowyKasumi 86024
wymiary
długość ostrza24 cm
materiałstal damasceńska
drewno pakka

inne produkty z tej serii

Kasumi - nóż kucharza - długość ostrza: 24 cm

Kasumi - nóż kucharza

długość ostrza: 24 cm

829,00 zł

Kasumi - nóż Sashimi - długość ostrza: 24 cm

Kasumi - nóż Sashimi

długość ostrza: 24 cm

1059,00 zł

Kasumi - nóż Nakiri - długość ostrza: 17 cm

Kasumi - nóż Nakiri

długość ostrza: 17 cm

649,00 zł

Kasumi - nóż uniwersalny - długość ostrza: 12 cm
chwilowo niedostępne

Kasumi - nóż uniwersalny

długość ostrza: 12 cm

w promocji 369,55 złnormalnie 389,00 zł

pokaż szczegóły

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc