menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Kasumi - nóż Sashimi - długość ostrza: 21 cm
Kasumi - nóż Sashimi - długość ostrza: 21 cm

Niezwykle ostre noże marki Kasumi kute są w japońskim mieście Seki, będącym od wieków centrum wyrobu noży i mieczy. Rdzeń z wysokowęglowej stali VG-10 pokrywają 32 warstwy stali damasceńskiej, co zapewnia klindze twardość na poziomie 59-61 HRC. Ostrze pokryte jest charakterystycznym dla tego rodzaju stali falowanym wzorem unikalnym dla każdego noża.

czytaj dalej

1019,00 zł
produkt jest czasowo niedostępny

Wykonany ze stali damasceńskiej nóż Sashimi do filetowania.

Niezwykle ostre noże marki Kasumi kute są w japońskim mieście Seki, będącym od wieków centrum wyrobu noży i mieczy. Rdzeń z wysokowęglowej stali VG-10 pokrywają 32 warstwy stali damasceńskiej, co zapewnia klindze twardość na poziomie 59-61 HRC. Ostrze pokryte jest charakterystycznym dla tego rodzaju stali falowanym wzorem unikalnym dla każdego noża.

Cylindryczna rękojeść noża wykonana jest z prasowanego pod dużym ciśnieniem drewna pakka, które jest bardzo twarde i nie absorbuje wody. Rękojeść wygodnie leży w dłoni, a doskonałe wyważenie noża zapobiega zmęczeniu ręki podczas dłuższej pracy.

numer katalogowyKasumi 85021
wymiary
długość ostrza21 cm
materiałstal damasceńska
drewno pakka

inne produkty z tej serii

Kasumi - nóż Nakiri - długość ostrza: 17 cm

Kasumi - nóż Nakiri

długość ostrza: 17 cm

649,00 zł

Kasumi - nóż Sashimi - długość ostrza: 24 cm

Kasumi - nóż Sashimi

długość ostrza: 24 cm

1059,00 zł

Kasumi - nóż kucharza - długość ostrza: 24 cm

Kasumi - nóż kucharza

długość ostrza: 24 cm

829,00 zł

Kasumi - nóż do wędlin - długość ostrza: 20 cm
chwilowo niedostępne

Kasumi - nóż do wędlin

długość ostrza: 20 cm

w promocji 550,05 złnormalnie 579,00 zł

pokaż szczegóły

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc