menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Kasumi - nóż do pieczywa - długość ostrza: 25 cm
Kasumi - nóż do pieczywa - długość ostrza: 25 cm

Wykonany ze stali damasceńskiej nóż o ząbkowanym ostrzu do krojenia pieczywa i produktów o twardej skórce.

czytaj dalej

759,05 zł
sugerowana cena detaliczna producenta: 799,00 zł
wysyłka w następny poniedziałek (8 kwietnia)
dostawa gratis

Wykonany ze stali damasceńskiej nóż o ząbkowanym ostrzu do krojenia pieczywa i produktów o twardej skórce.

Niezwykle ostre noże marki Kasumi kute są w japońskim mieście Seki, będącym od wieków centrum wyrobu noży i mieczy. Rdzeń z wysokowęglowej stali VG-10 pokrywają 32 warstwy stali damasceńskiej, co zapewnia klindze twardość na poziomie 59-61 HRC. Ostrze pokryte jest charakterystycznym dla tego rodzaju stali falowanym wzorem unikalnym dla każdego noża.

Cylindryczna rękojeść noża wykonana jest z prasowanego pod dużym ciśnieniem drewna pakka, które jest bardzo twarde i nie absorbuje wody. Rękojeść wygodnie leży w dłoni, a doskonałe wyważenie noża zapobiega zmęczeniu ręki podczas dłuższej pracy.

numer katalogowyKasumi 86025
wymiary
długość ostrza25 cm
materiałstal damasceńska
drewno pakka

inne produkty z tej serii

Kasumi - nóż do wędlin - długość ostrza: 20 cm

Kasumi - nóż do wędlin

długość ostrza: 20 cm

635,55 zł

Kasumi - nóż uniwersalny - długość ostrza: 12 cm

Kasumi - nóż uniwersalny

długość ostrza: 12 cm

426,55 zł

Kasumi - nóż do filetowania Sujihiki - długość ostrza: 24 cm

Kasumi - nóż do filetowania Sujihiki

długość ostrza: 24 cm

692,55 zł

Kasumi - nóż Santoku - długość ostrza: 18 cm

Kasumi - nóż Santoku

długość ostrza: 18 cm

673,55 zł

Kasumi - nóż kucharza - długość ostrza: 24 cm

Kasumi - nóż kucharza

długość ostrza: 24 cm

911,05 zł


inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc