Noże Santoku to połączenie noża kucharza i małego tasaka. Można je bez trudu rozpoznać po charakterystycznym kształcie ostrza: krawędź tnąca jest prosta, a grzbiet ma kształt łuku. Dodatkowo posiada specjalne żłobienia. Santoku to jedne z najwygodniejszych noży kuchennych, którymi można kroić długo, bez zmęczenia dłoni.
Nóż wykonano z wysokiej jakości stali nierdzewnej dodatkowo pokrytej warstwą silikonu, dzięki której nic nie będzie przywierało do ostrza. Posiada wygodną rękojeść tak wyprofilowaną, by odłożony, nie dotykał ostrzem blatu.
Nóż posiada osłonkę, dzięki czemu jest bezpieczny w trakcie przechowywania i transportu. Idealnie sprawdzi się na codzień w kuchni przy krojeniu i siekania warzyw i ziół.
Produkt należy myć wyłącznie ręcznie.
numer katalogowy | Joseph Joseph 10073 |
---|
długość | 12,7 cm (ostrze) 24 cm (całkowita) |
---|---|
materiał | stal nierdzewna plastik silikon |
długość: 31 cm
45,00 – 55,00 zł