średnica: 20 cm; odłączana rączka
średnica: 24 cm; odłączana rączka
średnica: 28 cm; odłączana rączka
średnica: 30 cm; odłączana rączka
Patelnie mają grube i solidne ścianki dzięki wykonaniu z odlewu aluminium, a stalowy dysk zatopiony w dnie zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i możliwość używania na wszystkich rodzajach kuchenek – również indukcyjnych. Patelnie pokryte są gęstą, dwuwarstwową powłoką nieprzywierającą Cookmark, która jest pozbawiona PFOA i zapewnia najlepsze właściwości nieprzywierające. Dzięki temu patelnie doskonale sprawdzą się nie tylko do smażenia mięs i warzyw, ale także delikatnych składników, takich jak jajka czy ryby, a po użyciu są łatwe do umycia.
Rączki patelni są odłączane, dzięki czemu naczynia zajmują mniej miejsca w szafce niż ich klasyczne odpowiedniki. Rączki pokryte przyjemnym w dotyku ogumieniem pewnie i stabilnie zaczepiają się na patelniach. Patelnie bez rączki mogą być używane w piekarniku w temperaturze do 180°C. Wyjmując patelnie wystarczy podłączyć rączkę, która pozostanie zimna, zapewniając wygodę podczas zapiekania potraw oraz utrzymywania temperatury.
Patelnie są przystosowane do mycia w zmywarce temperaturze do 50°C. Dla dłuższego zachowania najlepszych właściwości nieprzywierających zaleca się ręczne mycie patelni.
materiał | odlew aluminium stal nierdzewna tworzywo sztuczne |
---|
65,00 – 90,00 zł