Nóż do warzyw z szeroką klingą.
Nóż świetnie sprawdzi się przy krojeniu i siekaniu wszelkiego rodzaju warzyw. Szeroka klinga pozwoli uzyskać cienkie plastry, można także przenieść na niej pokrojone składniki do miski czy garnka. Pięta, czyli część ostrza znajdująca się najbliżej rękojeści, tworzy kąt prosty i służy do wycinania oczek z ziemniaków lub szypułkowania.
Charakterystyka:
- nóż wykonany jest ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 (18% chromu, molibden i wanad), odpornej na przebarwienia i korozję; o twardości 56-58 HRC
- wypukły szlif głowni zapewnia skuteczniejsze krojenie, a krojone produkty łatwo odchodzą od noża
- jednolita konstrukcja sprawia, że resztki produktów nie osadzają się na łączeniu klingi i rękojeści, dzięki czemu narzędzie jest higieniczne i łatwe w czyszczeniu
- dobrze wyważona „kropkowana” rękojeść pokryta regularnymi wgłębieniami nie ślizga się w dłoni
Noża nie należy myć w zmywarce. Po ręcznym umyciu zaleca się wytarcie do sucha ręcznikiem lub ściereczką.