Nóż kuchenny o elastycznym ostrzu przeznaczony do pracy rybami.
Nóż o cienkim, elastycznym ostrzu sprawdzi się podczas porcjowania i filetowania delikatnych składników. Posłuży do przygotowywania sushi i owoców morza – elastyczne ostrze ułatwi manewrowanie podczas zadań wymagających dużej precyzji.
Charakterystyka:
- nóż wykonany jest ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 (18% chromu, molibden i wanad), odpornej na przebarwienia i korozję; o twardości 56-58 HRC
- wypukły szlif głowni zapewnia skuteczniejsze krojenie, a krojone produkty łatwo odchodzą od noża
- jednolita konstrukcja sprawia, że resztki produktów nie osadzają się na łączeniu klingi i rękojeści, dzięki czemu narzędzie jest higieniczne i łatwe w czyszczeniu
- dobrze wyważona „kropkowana” rękojeść pokryta regularnymi wgłębieniami nie ślizga się w dłoni
Noża nie należy myć w zmywarce. Po ręcznym umyciu zaleca się wytarcie do sucha ręcznikiem lub ściereczką.