Stalowy tasak do mięsa.
Tasak służy do krojenia surowego mięsa, bez problemu przetnie niewielkie kości, chrząstki lub stawy. Przyda się także do rozłupania arbuza, dyni, podzielenia mrożonych produktów, poradzi sobie z twardym pancerzem homara. Wyjątkowo ostry i wygodny w użyciu tasak nadaje się również do siekania warzyw.
Charakterystyka:
- nóż wykonany jest ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 (18% chromu, molibden i wanad), odpornej na przebarwienia i korozję; o twardości 56-58 HRC
- wypukły szlif głowni zapewnia skuteczniejsze krojenie, a krojone produkty łatwo odchodzą od noża
- jednolita konstrukcja sprawia, że resztki produktów nie osadzają się na łączeniu klingi i rękojeści, dzięki czemu narzędzie jest higieniczne i łatwe w czyszczeniu
- dobrze wyważona „kropkowana” rękojeść pokryta regularnymi wgłębieniami nie ślizga się w dłoni
Tasaka nie należy myć w zmywarce. Po ręcznym umyciu zaleca się wytarcie do sucha ręcznikiem lub ściereczką.