Elastyczny nóż do plastrowania mięsa.
Nóż został stworzony do plastrowania delikatnych, zarówno soczystych, jak i suchych mięs, których krojenie zwykłym nożem zazwyczaj sprawia problem. Wyjątkowo długie, wąskie i elastyczne ostrze pozwoli łatwo uzyskać nawet bardzo cienkie plastry z dojrzewającej szynki czy wędzonego łososia.
Charakterystyka:
- nóż wykonany jest ze stali nierdzewnej CROMOVA 18 (18% chromu, molibden i wanad), odpornej na przebarwienia i korozję; o twardości 56-58 HRC
- wypukły szlif głowni zapewnia skuteczniejsze krojenie, a krojone produkty łatwo odchodzą od noża
- jednolita konstrukcja sprawia, że resztki produktów nie osadzają się na łączeniu klingi i rękojeści, dzięki czemu narzędzie jest higieniczne i łatwe w czyszczeniu
- dobrze wyważona „kropkowana” rękojeść pokryta regularnymi wgłębieniami nie ślizga się w dłoni
Noża nie należy myć w zmywarce. Po ręcznym umyciu zaleca się wytarcie do sucha ręcznikiem lub ściereczką.