W porównaniu do tradycyjnego gotowania w garnku, przyrządzanie potraw w szybkowarze pozwala oszczędzić nawet do 70% czasu i 50% energii. Duszenie mięsa w szybkowarze zajmuje średnio 15 minut, podczas gdy duszenie w garnku – ok. 50 minut. Oszczędność energii nie tylko pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze, ale służy również ochronie środowiska. Krócej gotowane jedzenie lepiej smakuje i jest bardziej aromatyczne, a także zachowuje więcej wartości odżywczych, minerałów i witamin. Szybkowar jest więc lepszym wyborem od tradycyjnego garnka pod wieloma względami.
Cechy szybkowaru:
Elementy zabezpieczające:
numer katalogowy | Fissler 622-412-04-070-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
średnica | 22 cm |
pojemność | 4,5 l |
materiał | stal nierdzewna 18/10 |
gwarancja | 15 lat na części stalowe |
kraj produkcji | Niemcy |
średnica: 22 cm; pojemność: 6,0 l + 3,5 l; z perforowanym wkładem i szklaną pokrywą
2020,00 zł
średnica: 22 cm; pojemność: 3,5 l
1165,00 zł
średnica: 18 cm; pojemność: 2,5 l
1075,00 zł
średnica: 22 cm; pojemność: 4,5 l + 2,5 l; z perforowanym wkładem
1795,00 zł