W porównaniu do tradycyjnego gotowania w garnku, przyrządzanie potraw w szybkowarze pozwala oszczędzić 70% czasu i 50% energii. Duszenie mięsa w szybkowarze zajmuje średnio 15 minut, podczas gdy duszenie w garnku – ok. 50 minut. Krócej gotowane jedzenie nie tylko lepiej smakuje i jest bardziej aromatyczne, lecz także zachowuje więcej wartości odżywczych, minerałów i witamin. Oszczędność energii sprzyja także ochronie środowiska, czyniąc szybkowar ekologicznym wyborem.
Cechy szybkowaru Vitaquick:
numer katalogowy | Fissler 600-300-04-000-0 |
---|
wymiary | |
---|---|
pojemność | 4,5 l |
średnica | 22 cm |
materiał | stal nierdzewna 18/10 tworzywo sztuczne |
gwarancja | 15 lat na części stalowe |
kraj produkcji | Niemcy |
średnica: 22 cm; pojemność: 4,5 l + 2,5 l
1515,00 zł
średnica: 26 cm; pojemność: 8,0 l + 4,0 l
1979,00 zł