Bagietka, nazywana też bułką paryską, to jeden z najbardziej rozpoznawalnych symboli Francji. Doskonała do śniadania, np. z masłem lub moczona w kawie, jak i do przygotowania mini-kanapek na przyjęcie. Forma umożliwi upieczenie trzech bagietek o charakterystycznym, podłużnym kształcie.
Pokrywa formy została tak zaprojektowana, aby zapewnić idealne warunki do pieczenia bagietek. Kształt kopuły z otworami wspiera cyrkulację powietrza i odprowadzanie nadmiaru wilgoci, aby bagietki mogły mieć swoją charakterystyczną cienką i chrupiącą skórkę. Uchwyty w pokrywie ułatwią zdjęcie jej podczas pieczenia – to dla tych, którzy lubią bardziej zbrązowiałe pieczywo.
Forma wykonana jest z wysokiej jakości ceramiki odpornej na wysokie i niskie temperatury oraz ich wahania. Jest przystosowana do używania w piekarniku oraz mycia w zmywarce.
wymiary | 39,5 × 23 × 10 cm |
---|---|
długość bagietki | 37 cm |
materiał | ceramika |
gwarancja | 10 lat (po zarejestrowaniu) |