menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Dexam - naczynie do pieczenia czosnku i cebuli - średnica: 12 cm
Dexam - naczynie do pieczenia czosnku i cebuli - średnica: 12 cm

Pieczony czosnek i cebula są doskonałymi dodatkami do sosów, sałatek i zapiekanek, mogą także urozmaicić smak masła czy majonezu.
Wykonane z ceramiki naczynie zmieści dużą główkę czosnku lub średniej wielkości cebulę, można używać go w piekarniku i w kuchence mikrofalowej.

czytaj dalej

53,91 zł
produkt jest już niedostępny
sugerowana cena detaliczna producenta: 59,90 zł

Terakotowe naczynie do pieczenia czosnku i cebuli.

Pieczony czosnek i cebula są doskonałymi dodatkami do sosów, sałatek i zapiekanek, mogą także urozmaicić smak masła czy majonezu.
Wykonane z ceramiki naczynie zmieści dużą główkę czosnku lub średniej wielkości cebulę, można używać go w piekarniku i w kuchence mikrofalowej.

Sposób użycia:
Przed użyciem należy namoczyć naczynie przez 15 minut w wodzie. Czosnek lub cebulę trzeba naciąć ok. 1 cm od góry – tak, aby były widoczne ząbki, umieścić w naczyniu obciętym końcem do góry, a następnie zalać łyżką oliwy i doprawić przyprawami do smaku. Zamknięte naczynie należy wstawić do zimnego piekarnika i piec ok. 50-60 minut w temperaturze ok.170°C, można też użyć kuchenki mikrofalowej i piec 5-6 minut przy średniej mocy.

Przed myciem naczynie zawsze należy pozostawić do ostygnięcia. Produkt można myć tylko ręcznie, przy użyciu samej wody – użyty detergent może wniknąć w pory terakoty i uwalniać się podczas kolejnego pieczenia.

numer katalogowyDexam 17850006
wymiary
średnica12 cm
wysokość10 cm
materiałterakota

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc