KuchniaJadalnia & BarSalonBiuroŁazienkaOsobisteOgródWyprzedażBoże NarodzeniePrezenty
 

Dexam - elektroniczny termometr do mięs

77,90 zł

wysyłka
już jutro
nr katalogowy
Dexam 17840322

Cyfrowy termometr do mięs.

Termometr Dexam pozwoli sprawdzić temperaturę smażonego lub pieczonego mięsa. Wskazuje temperaturę w czasie nie dłuższym niż 8 sekund, w skali Celsjusza (0-100°C) lub Fahrenheita. Przyciski zmiany skali oraz resetowania znajdują się z tyłu urządzenia. Składany szpikulec ułatwia przechowywanie produktu, zaś umieszczona na nim naklejka podpowiada, jaka temperatura jest odpowiednia dla danego rodzaju mięsa.

Sposób użycia:

  • za pomocą przycisku MEAT można wybrać rodzaj przygotowywanego mięsa: BEEF (wołowina), VEAL (cielęcina), POULTRY (drób), LAMB (jagnięcina), PORK (wieprzowina) oraz FISH (ryby) – termometr automatycznie ustawi odpowiednią temperaturę dla danego rodzaju mięsa
  • w przypadku wyboru wołowiny, cielęciny lub jagnięciny należy następnie wcisnąć TASTE i wybrać jeden z czterech stopni wypieczenia: od najsłabszego (RARE) po dobrze wypieczony (W.DONE).
  • szpikulec przykładamy do przygotowywanej potrawy – wyświetlacz wskaże jej aktualną temperaturę
  • kiedy zaprogramowana temperatura zostanie osiągnięta, włączy się sygnał dźwiękowy, a na wyświetlaczu pokaże się ALERT – mięso jest już gotowe
  • aby wyciszyć alarm, należy nacisnąć MEAT (alarm nie wyłącza się automatycznie po odsunięciu szpikulca od mięsa)
  • aby wyłączyć termometr należy przytrzymać przycisk ON/OFF przez 3 sekundy

Termometr działa na baterię LR44 – jest ona dołączona do produktu.

Produkt nie jest przystosowany do używania wewnątrz piekarnika.
W celu wyczyszczenia należy przetrzeć wilgotną ściereczką.

wymiary
długość17 cm
materiałtworzywo sztuczne
Dexam - elektroniczny termometr do mięs - długość: 17 cm

recenzje

napisz własną recenzję

zobacz również



Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc