Tarka z różnymi rodzajami drobnych ostrzy idealna do tworzenia dekoracji potraw.
Dzięki opatentowanej przez markę Cuisipro technologii Surface Glide ostrza tarki są bardzo ostre, a powierzchnia idealnie gładka, dzięki czemu rozdrabnianie za jej pomocą produktów jest szybkie i niewymagające wysiłku.
Tarka ma pięć rodzajów powierzchni tnącej, które doskonale nadają się do tworzenia dekoracji do potraw – drobnych pasków, wiórków i proszku.
- paski – do twardych warzyw i owoców
- grube oczka – do warzyw, owoców i większości serów
- bardzo drobne oczka – do czekolady i gałki muszkatołowej
- szerokie ostrze – do tworzenia wiórków z czekolady lub sera
- ostrze do drobnego ścierania parmezanu
W podstawie tarki znajduje się nieduży pojemnik na ścierane produkty, wyposażona jest także w antypoślizgowe podłoże oraz rączkę.
Ze względu na dłuższe zachowanie idealnej ostrości ostrzy zaleca się mycie ręczne.