menu
Moje Kontokoszykszukaj
nasze sklepy: Warszawa, Katowice
Bunmei - nóż Tako Sashimi - długość ostrza: 21 cm
Bunmei - nóż Tako Sashimi - długość ostrza: 21 cm

„Tako” w języku japońskim oznacza ośmiornicę – nóż świetnie radzi sobie z krojeniem kruchego mięsa gotowanej ośmiornicy, stąd jego nazwa. Stworzony do pojedynczych, płynnych cięć, dobrze sprawdzi się przy plastrowaniu surowego mięsa lub ryb na sashimi czy sushi. Klinga noża Tako jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, co zmniejsza zmęczenie przy pracy.

czytaj dalej

334,00 zł
317,30 zł
dostawa gratis
tylko 4 sztuki dostępne
szybka wysyłka w najbliższy poniedziałek

Nóż Tako o prostokątnej klindze.

„Tako” w języku japońskim oznacza ośmiornicę – nóż świetnie radzi sobie z krojeniem kruchego mięsa gotowanej ośmiornicy, stąd jego nazwa. Stworzony do pojedynczych, płynnych cięć, dobrze sprawdzi się przy plastrowaniu surowego mięsa lub ryb na sashimi czy sushi. Klinga noża Tako jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, co zmniejsza zmęczenie przy pracy.

Charakterystyka:
  • ostrze wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej o twardości 56-57 HRC
  • szlif jednostronny – nóż przeznaczony dla osób praworęcznych
  • rękojeść z drewna magnoliowego w kształcie litery D wygodnie leży w dłoni, zapewniając wygodę użytkowania

Nóż nie jest przystosowany do mycia w zmywarce, po ręcznym umyciu należy wytrzeć go do sucha.

numer katalogowyBunmei 1803210
długość ostrza21 cm
materiałstal nierdzewna
drewno magnoliowe

inspiracje i ciekawostki z naszego bloga

bądź na bieżąco

otrzymuj naszą gazetkę z informacjami o nowościach i promocjach

Moje Konto
zaloguj mnie
nowe konto|przechowalnia||pomoc