Kamień do pieczenia pozwoli przygotować pyszną pizzę w domowym piekarniku. Umożliwi zarówno upieczenie prostokątnego placka, jak i okrągłej pizzy o średnicy do 31 cm. Z jednej strony kamień ma nieco podwyższone okrągłe krawędzie ułatwiające uformowanie równego koła. Kamień wchłania wilgoć, co pozwala uzyskać przyjemnie chrupiącą pizzę. Podwyższona krawędź zapobiega zsuwaniu się pizzy z kamienia podczas wkładania do piekarnika.
Kamień jest przystosowany do używania w temperaturze od 200 do 250°C. Przed pieczeniem kamień należy rozgrzewać w piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 30 minut (kamień umieszczamy w jeszcze chłodnym piekarniku).
W celu wyczyszczenia należy opłukać wystudzony kamień pod bieżącą wodą.
Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej i przeczytać o tym jak wykorzystać kamień do pizzy w praktyce, koniecznie zapoznaj się z naszym artykułem – Kamień do pizzy.
numer katalogowy | Boska 320511 |
---|
wymiary | 40 × 32 cm |
---|---|
wysokość | 2 cm |
materiał | kamień |
dowiedz się więcej | kamień do pizzy |